[...] 30MIN AREO 3.udko z kurczaka+ogórki 4.4jajka+sałatka 5.180g twarogu+oliwa+4 zółtka jaj+kapusta kiszona# * kurczak był pieczony w piekarniku wiec mysle ze nie szkodliwy # żółtka mi zostały z ładowania wiec musiałem je wykorzystac wiec zrobiłęm sobie taki jakby omlet do rozmiesznych żółtek dodałem twaróg i oliwe i smażyłem na teflonie ale [...]
[...] warto ograniczać ilość tego składnika? Dlaczego po wysiłku aż 50g masła zasobnego w kwas palmitynowy pobudzający miostatynę ograniczajacą rozwój mięśni, jak można dać surowe żółtka jaj z przewagą kwasu oleinowego i olej kokosowy? Dlaczego po treningu właśnie żelatyna, która jest trudno trawionym białkiem (mamy mało kolagenazy i elastazy), i która [...]
[...] płatki "surowe" (w sensie nie gotowane), zazwyczaj nie miksuję i smażę z obu stron - ja wolę suchszy ;-) Ale "szkielet" podobny ;-) Z tym, że nie rozumiem, dlaczego wywalasz żółtka jaj, a w miejsce tłuszczu z jaj dajesz wiórki? Wiórki to bardziej smakowo tutaj doszły, bo super komponują się z kakao i cynamonem. Mam słabość do masła orzechowego [...]
[...] - tak, bo toksyny środowiskowe wędrują spcjalnie nam na złość do chudych mięsni, a omijają te okryte tłuszczem %-) Brawo! -najbardziej wartościowe źródła białka:surowe żółtka jaj, podroby(wątroba,mózgi,zoladki,serca), karkówka, lopatka Tłuszcze: nasycone z powyższych źródeł w dużych ilościach są pozyteczniejsze i mniej szkodliwe niż [...]
[...] warzyw i tłuszczu (jeśli było to chude mięso). Żródła węgli: owoce i nie-zielone warzywa. Tłuszcze: oleje roślinne z pierwszego tłoczenia, orzechy, tłuste mięsa i ryby, żółtka jaj. Owoce były rano i około treningowo. Również po treningu porcja Lean Dessert. Te zasady dawały rozkład: 40%B, 20%W i 40%T. Ta dieta bardzo przypadła mi do gustu, [...]